Jump to content
TuRKGeN.NeT - 2017
Sign in to follow this  
TuRKGeN

Tuzlu Kek

Recommended Posts

TuRKGeN    0

.facebook_1498209335445.jpg

Malzemeler

3 yumurta1 su bardağı yoğurt

2/3 su bardağı zeytinyağı

250 gr un

1/2 pk kabartma tozu

5-6 yaprak maydanoz

5-6 yaprak dereotu

1/3 kalıp beyaz peynir

Bir çay kaşığı kırmızı pul biber

Tuz

Susam-çörek otu

Hazırlanışı

Fırını 180°C'ye ayarlayarak ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Maydanoz ve dereotunu temizleyip doğrayın. Peyniri parmak uçlarınızla parçalayın. Un ve kabartma tozunu birlikte iki kez eleyin. Yumurtaları çırpma kabına kırarak, kabarıncaya kadar çırpın. Susam ve çörek otu hariç tüm malzemeleri yumurtalara ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu tepsiye dökün. Tepsinin tabanını üç dört kez tezgaha vurarak hamurun içindeki kabarcıkları çıkarın. Keki fırına sürerek 30 dk kadar fırının kapağını hiç açmadan pişirin. 30 dk sonunda içini kürdanla kontrol edilir. Gerekiyorsa biraz daha tutun. Pişince çıkararak soğumaya bırakın. İster sahurda, ister iftarda sıcak çay veya soğuk limonatayla servis yapın.

Bereketli olsun, kolay gelsin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×